RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал через закон про освіту: Угорщина висунула три вимоги до України

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна має три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської комісії по українському закону про освіту.

Про це він сказав у понеділок, 11 грудня, під час перерви на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

За словами Сійярто, дії України повинні повністю відповідати очікуванням ЄС і Венеціанської комісії, зокрема, щодо нового закону про освіту, якщо вона серйозно вірить в свої прагнення до євроатлантичної інтеграції.

Глава МЗС Угорщини підкреслив, що рішення Венеціанської комісії, опубліковане сьогодні, є "абсолютно однозначним", і викладені в ньому пропозиції не можуть тлумачитися двозначно.

Сійярто заявив, що з документа "венеціанки" зрозуміло, що "правильне рішення" - це внесення змін до суперечливої 7 статті закону "Про освіту".

Він уточнив, що в цьому випадку уряд Угорщини має три очікування від української влади: не обмежувати вже наявні права, вести переговори з національними меншинами в Україні і повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії.

"Угорщина не може підтримувати прагнення України в міжнародній політиці до тих пір, поки не відбудуться зміни", - сказав Сийярто, додавши, що сподівається, що такі зміни відбудуться якнайшвидше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в сьому статтю Закону "Про освіту" не будуть внесені зміни.