RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Омбудсмен Путіна прибула в Україну

У вівторок, 26 червня, російський уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова прибула до Києва.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відзначається, що вона збирається зустрітися з "кримським дезертиром", засудженим за державну зраду, Максимом Одінцовим і екіпажем затриманого в акваторії Азовського моря судна "Норд".

"Наш МЗС направив ноту з проханням про відвідування мною в СІЗО російського громадянина. Я відвідала раніше в Омську засудженого Дмитра Штиблікова, Денисова теж була запрошена, але вона запізнилася на літак і через погодні умови не встигла. Я сподіваюся, по дзеркальним можливостям, зможу відвідати російського громадянина. Але поки я не отримала чіткої відповіді, що буду допущена до нього. Але з відповіді Людмили Денисової, зрозуміло, що вона подала клопотання і не проти", - сказала Москалькова, відповідаючи на питання про її можливу зустріч з росіянином Одінцовим.

"Потім, - додала вона, - я хотіла б зустрітися з моряками з судна "Норд", потрібно з'ясувати, в чому там справа".

"Було б правильно відпустити рибалок додому, які утримуються тут, ніякого злочину вони не скоювали, потрібно їх відпустити. Буду просити про це [українську] владу", - заявила російський обмудсмен.

Нагадаємо, протягом останнього тижня український омбудсмен Людмила Денисова знаходиться в Росії і вимагає допустити її до Станіслава Клиха, Олега Сенцова, Олександра Кольченко та інших політв'язнів, однак російська сторона ігнорує ці вимоги. Багато з українців тривалий час голодують в російських в'язницях. Наприклад, голодовка Сенцова триває вже півтора місяці. При цьому РФ не показує режисера на публіці і не дає українській стороні поспілкуватися з ним. Щодня з'являються тривожні відомості про стан українських політв'язнів.

Детальніше про візит омбудсмена в Росію і можливе звільнення українських політв'язнів читайте матеріал "Апострофа": Кремль пішов по шляху Африки: рішення по Сенцову прийняли, але його заблокував Путін.