RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Україна втратить Азовське море: зроблено гучну заяву

Росія не зможе провести десантну операцію на узбережжі Азовського моря, але Україна може втратити можливість вільного судноплавства, якщо Росія продовжить свою агресію.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Швидше за все, ми втратимо Азовське море, дивлячись наскільки далеко вони підуть. Якщо так, то нормальне судноплавство, а також маріупольський, бердянський порти будуть тихенько чахнути. Хіба що Захід нам допоможе і натисне на Росію. Але, як я дивлюся, за Чорне море вони готові боротися, а за Азовське – зовсім ні", - зазначив експерт.

Пасивність Західних партнерів України в даному питанні пояснюється складністю у військовій підтримці українських сил в Азовському морі. Така операція буде означати базування іноземних сил на території України.

"Я думаю, що Росія при будь-якій спробі вчинити так відповість дуже агресивно: інтенсифікацією бойових дій і так далі. Тому є напружені ситуації в інших районах світу, на які вони обмінюють: діалогом з Сирії, Ємену, Африці. Захід просто підраховує економічний інтерес", - вважає Арестович.

За його словами, Заходу та Україні простіше дочекатися втрати Азовського моря і накласти на Росію максимально жорсткі санкції.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія оточує Україну військами, нас беруть в щільний мішок - Олексій Арестович.