RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Італійський міністр потрапив у великий скандал з отриманням грошей від Путіна і висловлюванням про Україну

Віце-прем'єр-міністр і глава Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що анексія Криму Росією була "законною" і назвав революцію в Україні 2014 року "фальшивою".

Про це він розповів в інтерв'ю The Washington Post.

Сальвини, член правої партії "Ліга" (колишня "Ліга Півночі"), виступив за скасування санкцій проти Росії.

"Тому що вони не довели, що стали корисними і відповідно до отриманої інформації, вони завдають шкоди італійському експорту", - заявив він.

Крім того, на питання журналіста видання про анексію Криму, глава МВС Італії сказав, що "існують певні історично російські зони з російською культурою і традиціями, які "законно" належать Російській Федерації".

При цьому він порівняв окупацію півострова з революцією в Україні.

"Порівняйте його з "фальшивою" революцією в Україні, яка була "псевдореволюцією", профінансованою зарубіжними країнами - схожою з революціями під час "арабської весни", - говорить Сальвини.

Варто відзначити, що на адресу партії "Ліга" звучали звинувачення в тому, що вони приймають кошти від російської правлячої партії "Єдина Росія".

"Це фальшиві новини. Ми судимося з тими, хто повідомляє про це. Це неправда. Ми ніколи не брали жодного євро, рубля або жодного долара", - прокоментував цю інформацію Сальвини. У той же час, про існування угоди між партіями "Ліга" і "Єдина Росія" міністр відповів: "Так, це була політична угоду, по якій проходила трансляція у всесвітній мережі. Предметом угоди була співпраця між молодіжними рухами в культурних і економічних питаннях, подібно, як і з іншими партіями, такими як "Національний фронт" у Франції і "Партією свободи" в Австрії ".

У соціальних мережах неоднозначно відреагували на заяви міністра.

Нагадаємо, в адміністрації президента США не так давно заявили, що не збираються визнавати спробу Росії анексувати Крим.