RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні різко відреагували на скандал із заявами італійського міністра про "законну" окупацію Криму

Посла Італії викликали на розмову в Міністерство закордонних справ України після скандальних заяв віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні про "законну анексію Криму" і "фальшиву" революцію в Україні.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила заступник глави МЗС Лана Зеркаль, передає "Європейська правда".

"Ми реагуємо. У понеділок ми будемо зустрічатися з італійським послом. Він дуже приємна людина. Я розумію, що він не може відповідати за слова своїх політиків, особливо з огляду на те, що цей політик їздив до Криму і тільки що повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним ", - заявила Зеркаль.

Разом з тим вона визнала, що в Україні викликає занепокоєння зростання рейтингу політичної сили Сальвіні - ультраправої партії "Ліга".

"Це дійсно створює напругу. Навіть більше, ніж будь-які його заяви. Коли вони виграли вибори, у них рейтинг був приблизно 15%, зараз у них рейтинг підтримки понад 30% після всіх заяв по мігрантах. Після того, як вони не пустили кораблі з мігрантами в свої порти", - сказала Зеркаль.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, віце-прем'єр-міністр і глава Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що анексія Криму Росією була "законною" і назвав революцію в Україні 2014 року "фальшивою".