RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні різко відреагували на поїздку прем'єра Путіна до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ України висловило "рішучий протест" у зв'язку з незаконним візитом прем'єра РФ Дмитра Медведєва в окупований Росією Крим.

Відповідну заяву опубліковано прес-центром МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України неодноразово підкреслювало неприпустимість неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м. Севастополь", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що перебування Медведєва на території Криму "є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічною і демонстративною зневагою російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права, зобов'язаннями за двосторонніми та багатосторонніми договорами".

Відзначимо, що російський прем'єр відвідав Крим для участі в параді на честь дня військово-морського флоту Росії в окупованому Севастополі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", група депутатів парламенту Словаччини оголосила про наміри відвідати окупований Крим, посол України в Словаччині Юрій Мушка вже попередив їх про наслідки незаконного відвідування півострова.