RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

"Кремль спробує втрутитися": Порошенко досяг важливої домовленості з ЄС і США

Київ домовився з західними партнерами про координацію зусиль і взаємодію в запобіганні спробам Кремля втрутитися в українські вибори.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявляє президент України Петро Порошенко.

"У наступному році нас, Україну, і багатьох наших партнерів очікують важливі вибори, які визначатимуть темпи і якість нашого розвитку і взаємодії на середньострокову перспективу. І в Києві, і в Брюсселі, і в Вашингтоні, та й в абсолютній більшості західних столиць немає жодних сумнівів про підготовку Кремлем масштабних втручань у виборчі процеси, щоб зламати небезпечну для агресора європейську єдність та солідарність з Україною, внести розкол у трансатлантичний альянс та підтримати популістичні, націоналістичні та євроскептичніполітичні сили", - зазначає Порошенко.

За його словами, Україна повинна бути готова спільно з міжнародними партнерами протидіяти викликам з боку Росії.

"Домовились з лідерами ЄС та США тісно координувати наші зусилля та взаємодіяти на всіх рівнях. Доручаю Раді національної безпеки і оборони України передбачити окреме засідання щодо протидії втручання у вибори", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, докладніше про втручання Кремля в прийдешні вибори в Україні читайте в інтерв'ю "Апострофа" з російським політологом Андрієм Піонтковським: У Путіна залишилася остання спроба в Україні.