RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Україна готує неприємні для Росії сюрпризи на Генасамблеї ООН

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що український уряд підготував ряд ініціатив для виступу на Генасамблеї ООН, які стануть "неприємними сюрпризами" для Росії.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Ми готуємо цілу низку ініціатив на Генеральну асамблею. Я не можу їх розкривати, оскільки наш північний сусід тільки цього і чекає... На них (росіян. - Ред.) чекає кілька дуже неприємних сюрпризів - і по Криму, і Донбасу, і з питання мілітаризації Криму. Коли ви це почуєте, будете приємно здивовані", - сказав Єльченко.

Відкриття 73-й сесії Генасамблеї ООН заплановано на 18 вересня 2018 року. Як зазначає видання, в ньому в тому числі візьме участь українська делегація на чолі з президентом Петром Порошенко.

Єльченко не в перший раз попереджає Росію про сюрпризи.

Роком раніше, перед відкриттям 72-ї Генасамблеї, український постпред також заявив, що Київ приготував "чимало несподіванок" для Росії.

Як повідомляв "Апостроф", експерти заявляють, що якщо Україна дійсно зацікавлена в позитивних результатах по врегулюванню конфлікту на Донбасі, українська дипломатія повинна бути проактивною і постійно перехоплювати ініціативу.