RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні хочуть забрати переговори по Донбасу з Білорусі: названо причину

Делегація Білорусі в ООН регулярно голосує проти будь-яких пропозицій української сторони, навіть якщо вони не стосуються конфлікту з Росією, тому варто задуматися над перенесенням переговорів по Донбасу з Мінська.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає "Прямий".

"Мені здається що треба вже робити серйозні висновки з позиції Білорусі, з позиції Казахстану. Якщо ще можна зрозуміти голосування Сирії, Північної Кореї, - це просто сателіти. Але так скажемо, наші сусіди, наші колишні партнери по СНД - я не можу зрозуміти, чому вони голосують “проти". Зовсім дивно виглядає позиція Білорусі, яка скрізь говорить про те, що вони підтримують такий тяжкий для себе нейтралітет. Тому що “мінська площадка” - це така найкраще нагода для переговорчого питання і при цьому вони голосують проти нашої резолюції", - відмітив дипломат.

Єльченко запропонував перенести майданчик по переговорам щодо Донбасу з Мінська в якусь іншу столицю.

"При всій моїй повазі до білоруської дипломатії, але я не можу таку позицію зрозуміти, про яку нейтральність йдеться? І нехай вони на нас не ображаються, але факти на табло Генеральної Асамблеї. Розмови розмовами, але тут є результат. Вони просто хронічно голосують проти будь-яких наших ідей, проти будь-яких наших пропозицій, навіть які не стосується конфлікту з Росією. Це вже свідчить про певну позицію країни, з якої нам потрібно робити серйозні висновки", - заявив Єльченко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", уряд Білорусі відмовився від кредитної програми Міжнародного валютного фонду (МВФ).