RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Протистояння з Росією в Азовському морі: в Україні вказали на серйозні проблеми в ВМС

У військово-морських силах України керують люди, які не вміють працювати з інформацією, тому медіа-протистояння в Азовському морі програється.

Про це "Апострофу" розповів керівник "Українського мілітарного центру" Тарас Чмут.

За його словами, провокації прикордонників ФСБ РФ в Азовському морі мають своєю метою в тому рахунку і вплив на настрої населення України.

"З одного боку, їхня позиція спрямована на тиск на портові міста, а з іншого – це змушує Україну виділяти ресурси, розпорошувати сили. При цьому створюється соціальна напруга в і без того складних регіонах. В місцевих медіа активно розповідають про те, що війна нікому не потрібна, всі втомилися й потрібно домовлятися. Суспільство там думає не про перемогу, а про мир на будь-яких умовах. Ціною може бути визнання анексії Криму, поступки в питаннях ОРДЛО тощо. Це комплексна операція, і росіяни якісно працюють в цьому напрямку. Вони використовують свої сили інформаційно-психологічних операцій не тільки для запуску повітряних кульок на лінії розмежування, як це робить Україна, а й для потужних інформаційних кампаній. Маючи величезні ресурси, вони можуть купувати цілі партії, політиків, громадськість і транслювати з їхньою допомогою потрібні меседжі. Сьогодні війна ведеться не танками, а інформацією – це дешевше й ефективніше", - розповідає Чмут.

І в інформаційній війні Україна продовжує програвати, оскільки військове керівництво ігнорує цей аспект.

"Є, наприклад, ситуація з переходом "Донбасу" й "Корця" в Азовське море. Операція спланована якісно, але повністю програна інформаційно. Не може бути так, що ВМС цілу добу ігнорують подію, а їхню функцію виконує громадськість, публікуючи фото в соцмережах. ВМС не розуміють, наскільки в цій глобальній війні важлива інформація... Проблема у керівництві ВМС. За всієї поваги до них, в питанні інформаційних компаній вони – не хочу казати "бездарні", але не дуже компетентні. Керувати кораблями чи танками – це одне, а працювати з інформацією мають люди, які вміють це робити, і їм треба довіряти. А в нас адмірали, які знають, як ходити в моря, думають, що вони вміють працювати з інформацією. Що з цього виходить – ми бачимо", - резюмує експерт.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з керівником "Українського мілітарного центру" Тарасом Чмутом: Росія знайшла слабке місце України і переміщує фронт.