RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Україні краще пробачити Угорщині скандал із паспортами: озвучено важливий нюанс

Загострення діалогу з Угорщиною небезпечніше, ніж наявність другого громадянства в українців.

Таку думку висловив "Апострофу" директор Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції Ужгородського національного університету Ігор Тодоров.

"На мою думку, подальше загострення діалогу з Угорщиною небезпечніше, ніж наявність у пересічних українців другого громадянства. Адже вони отримують його перш за все з прагматичних інтересів. Наприклад, щоб отримувати пенсію в країні ЄС. Треба доводити до Угорщини свою позицію, але також потрібно розуміти , що немає способів змусити Будапешт відмовитися від політики надання угорського громадянства українцям ", - переконаний Тодоров.

Експерт закликав українську сторону до максимальної обережності і толерантності у відповідному питанні.

"Ситуація складна. Тому, на мою думку, варто, можливо, якось зупинитися, охолонути і подумати. Та все-таки виходити з тих інтересів, які об'єднують Україну і Угорщину. Ми повинні пам'ятати, що Угорщина, незважаючи на всі різкі заяви , є членом ЄС і НАТО, тобто частиною тих спільнот, до яких намагається йти Україна. Тому я закликаю до максимальної обережності і толерантності ", - підсумував він.

Більш детально про суперечку між Україною і Угорщиною через проблеми надання жителям Закарпаття угорських паспортів читайте в матеріалі "Апострофа": Максимальна обережність: як Україні виплутатися з серйозного скандалу.