RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, кому віддали перевагу на президентських виборах в Грузії

У правлячій партії "Грузинська мрія" визнали неминучість проведення другого туру президентських виборів - явного фаворита в першому виявити не вдалося.

Про це повідомляє портал NewsGeorgia.ge, цитуючи заяву спікера парламенту Іраклія Кобахідзе.

Він визнав, що екс-міністр закордонних справ Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія, не набрала більше 50% голосів виборців і в наступному турі зустрінеться з основним конкурентом від об'єднаної опозиції Гріголом Вашадзе.

"Йде підрахунок голосів. Підраховано до 1000 ділянок. Лідирує Саломе Зурабішвілі, яка на першому місці. Уже ясно, що відбудеться другий тур, в якому візьмуть участь Саломе Зурабішвілі і Григол Вашадзе", - сказав Іраклій Кобахідзе.

Відзначимо, напередодні правляча партія оприлюднила дані екзит-полу соціологічної компанії "Псіхопроект", згідно з яким Зурабішвілі набрала близько 53% голосів і перемогла в першому турі. Після цього Кобахідзе і мер Тбілісі Каха Каладзе привітали Зурабішвілі з перемогою, не дочекавшись оприлюднення офіційних даних.

Нагадаємо, всі інші екзит-поли показують необхідність другого туру. Так, екзит-пол від американської компанії Edison Research, показує, що Зурабішвілі і Вашадзе набрали близько 40% голосів, а ще 10% набрав висуванець партії "Европейсьска Грузія" Давид Бакрадзе. Сам Давид Бакрадзе вже заявив, що в разі другого туру буде підтримувати кандидата від опозиції Грігола Вашадзе.

Як повідомляв "Апостроф", 28 жовтня в Грузії в останній раз випала можливість проголосувати за президента країни - далі главу держави обиратиме парламент.