RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Меркель в Києві різко висловилася про санкції проти Кремля

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за продовження санкцій проти Росії, якщо країна не дотримуватиметься Мінських домовленостей.

Про це вона заявила під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенко в Києві, яку записав "5 канал".

Німецький канцлер наголосила, що ситуація на Донбасі поліпшується по міліметрах, а потім відкочується назад. Тому Німеччина продовжить санкції, в разі, якщо Росія не буде дотримуватися Мінських домовленостей і ситуація на сході України не покращиться.

"Ми також говорили про те, що санкції пов'язані з певним станом. Якщо буде прогрес, ми можемо пом'якшити санкції. На жаль, зараз так, що Мінських домовленостей не дотримуються. Якщо щось відбувається, то тільки по міліметру вперед, але час від часу відбувається відхід назад. Німеччина виступатиме за продовження цих санкцій", - заявила Меркель.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Україну 1 листопада, щоб обговорити з президентом Петром Порошенко, як зупинити війну на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", глава уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить санкції відносно 322 громадян і 68 компаній з України. Але за словами фінансового експерта Олексія Куща, санкції Росії не вдарять по економіці України. Головний український банк також відреагував на санкції Росії, підкресливши, що українські громадяни і компанії не понесуть значних втрат.