RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Угорщині відкрили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні: фото

У п'ятницю, 16 листопада, в угорському місті Сегед відбулося відкриття пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп.

У церемонії відкриття пам'ятника взяв участь парламентський держсекретар міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр.

"Україна протягом останніх десятиліть пройшла навіть більше випробувань, ніж угорці" - зазначив він.

Дипломат назвав Голодомор експериментом радянської влади, яка намагалась зламати український народ шляхом заморення голодом.

"Україна вистояла у цьому випробуванні, і в 90-х роках здобула незалежність; сьогодні вона є самостійною державою, яка, подібно до угорців, може сподіватися на більш щасливе майбутнє. Історія довела, що український народ є настільки сильним, щоб не йти проти когось для того, щоб зміцнити власну ідентичність" - сказав держсекретар.

Як зазначила Непоп, пам’ятник встановили у центрі Сегеда на Домській площі в парку центрального собору, на території, яка віднесена до світової культурної спадщини.

"Для мене особисто глибоко символічним у сьогоднішньому урочистому відкритті було і те, що в ньому брали участь спільно українських та угорський офіцери" - написала вона.

"Вірю, що і в усіх інших життєвих ситуаціях ми так само стоятимемо пліч-о-пліч, разом вшановуючи жертв трагедій минулого, протидіючи нинішнім і запобігаючи майбутнім загрозам" - додала посол.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російські пранкери влаштували масову атаку американських політиків через Голодомор в Україні.