RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія стягує військові кораблі до окупованого Крим: деталі і фото

В Азовському морі у напрямку окупованої Керчі зафіксовано буксировку військового корабля ФСБ РФ і це вже сьомий прикордонний корабель, процес перекидання яких до Азовського моря з Балтійского та Білого зафіксовано протягом останнього місяця.

Про це написав керівник проекту "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко.

"Щодо кризи в Азовському морі (214) - прямо зараз в Азовському морі на траверзі Білосарайської коси (це між Маріуполем та Бердянськом) зафіксовано буксировку в напрямку Керч нового російського ПСКР "Безупречный" (прикордонний (патрульний) сторожовий корабель другого рангу (малий корвет) типу "Охотник") з артилерійським озброєнням. Буксирування здійснює буксир KAPITAN SHLYGIN MMSI: 273311220.

Моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та BlackSeaNews повідомляє, що це сьомий (7-й) новий прикордонний корабель ФСБ РФ, процес перекидання яких до Азовського моря з Балтийского та Білого зафіксований протягом останнього місяця.

Всього у цьому списку: пскр "Безупречный", два пскр стр. номер 01410 и 01411, проект "Гюйс" или "Ламантин", пскр "Кизляр" и "Сыктывкар", "Керчь", "Балаклава" тип "Светляк", + аварийно-спасательное "Капитан Гурьев" + в перспективе пскр "Петропавловск – Камчатский", - йдеться у повідомленні..

Клименко нагадав нещодавні висловлення заступника міністра МЗС РФ Григорія Карасіна про те, що Росія "не планує нарощувати військову міць в Азовському морі у відповідь на посилення там української присутності".

Як повідомляв "Апостроф", НАТО виділить необхідні ресурси для послаблення російських сил біля країн Балтії в Калінінграді та Чорноморському регіоні в Криму.