RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

США прийняли три дуже важливих для України рішення

У вівторок, 11 грудня, Палата представників Конгресу США прийняла відразу кілька рішень, що стосуються України.

Про це повідомляється на Facebook сторінці посольства України в США.

Зокрема, було прийнято резолюцію, згідно з якою Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу. Таким чином, на сьогодні обома палатами Конгресу США прийнято рішення, в яких Голодомор визнаний геноцидом українського народу.

Також Палата представників одноголосно затвердила двопартійну резолюцію, в якій засудила військову агресію, вчинену РФ проти України в Керченській протоці. Резолюція засуджує напад РФ на кораблі ВМС України у Керченській протоці як такий, що порушує обов’язкові до виконання міжнародні норми і домовленості. Документ закликає Росію негайно повернути судна та їх екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями.

Крім цього, в Конгресі США також схвалили резолюцію, в якій виступили проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2". У документі, зокрема, міститься заклик до урядів європейських держав відмовитися від "Північного потоку - 2" і висловлюється підтримка введення санкцій стосовно цього газопроводу згідно з частиною 232 "Закону про протидію супротивникам Америки через санкції".

"Ударний день підтримки України в США. Вдячний Палаті представників Конгресу США, яка прийняла відразу три дуже важливих резолюції... Особливо приємно, що всі три резолюції були прийняті одноголосно", - прокоментував рішення президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у відповідь на агресію РФ в Керченській протоці США розглядають як економічні санкції, так і серйозну допомогу Україні з військовою технікою.