RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​У США готують військову відповідь Росії за захоплення українських моряків

У відповідь на агресію РФ в Керченській протоці США розглядають як економічні санкції, так і серйозну допомогу з військовою технікою.

Про це розповів "Апострофу" колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

"США розглядають різні кроки. Я вже не в уряді, але говорив з людьми, які там працюють, тому знаю, що в адміністрації, Державному департаменті, Конгресі та інших структурах є люди, які розглядають різні заходи. Вже обговорювали можливість санкцій по "Північному потоку-2", по будь-яких вантажах, які йдуть із російського напрямку Азовського моря, нові економічні санкції.

Однак розглядають і військову силу, загальну місію НАТО (а США, звичайно, є членом НАТО) і ЄС по встановленню фактів, надання Україні нового обладнання, яке поліпшить здатність вашої країни оборонятися. Кажуть про протикорабельні ракети, морські радіолокаційної системи, патрульні катери", - заявив експерт.

Тейлор також повідомив, що про можливі спільні навчання в Чорному морі.

"Також НАТО може проводити спільні з Україною навчання у Чорному морі, є розміщення додаткових військово-морських сил НАТО в Чорному морі... Отже, зараз обговорюють безліч варіантів", - підкреслив він.

Детальніше про спроби Кремля змінити міжнародний порядок читайте в матеріалі "Апострофа": Росія піде на все: успішна Україна представляє для неї загрозу - екс-посол США в Україні.