RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

США підняли над Росією дамоклів меч: яка небезпека загрожує Україні

Росії навряд чи вдасться добудувати газопровід "Північний потік-2" через санкції і реакцію західних країн на агресивні дії Кремля.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, США не мають якихось особливих економічних інтересів в Росії, тому сміливіше приймають різні резолюції і використовують їх як підвішений над РФ дамоклів меч, ставлять Кремль в вразливу позицію постійної небезпеки для російської економіки. За допомогою цього інструменту можна домагатися від Росії поступок в інших сферах.

"Наприклад, реалізація або нереалізація санкцій проти Росії за її дії в Керченській протоці буде залежати від поступливості Росії, наприклад, з приводу Північної Кореї. Ні для кого не секрет, що північнокорейський режим забезпечують соляркою з Владивостока, всупереч підписаним Росією зобов'язанням дотримуватися режиму санкцій" , - зазначає Орєшкін.

Політолог також вважає, що конфлікт в Керчі навряд чи ляже додатковим санкційним вантажем на Росію, проте все ті дії, які робив Кремль в останні роки загрожують йому серйозними наслідками.

"іжнародна політика формується не з кожного конкретного вчинку, а з вантажу накопичених дій. З боку Росії за останні років десять було скоєно дуже багато занадто дурних і злочинних дій, щоб їх можна було просто "забути" і дотримуватися девізу business as usual. Так чи інакше, ця стратегія, яку обрав Володимир Путін, веде до все більшого загострення ситуації... Тому, я думаю, що продовженням цієї історії буде подальше нагнітання військової обстановки, подальші спроби видавити Україну з Азовського моря. У Володимира Путіна ніякої іншої стратегії, окрім ескалації, немає і бути не може. Тому він ставатиме все більш небезпечним, для України в першу чергу. Мабуть, і Захід буде відповідати все більш жорстко, тому що накопичилося...", - каже експерт .

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Захід буде відповідати все більш жорстко: у Путіна є тільки один сценарій.