RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Проект буде закритий: в Росії розповіли, чого чекати від Путіна на Донбасі

Керівництво Кремля навряд чи піде на Донбасі на будь-які радикальні рішення, а нових кадрових і фінансових вливань там не буде.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Говорячи про боротьбу груп впливу серед путінських силовиків, Боровий зазначив, що ця конкуренція на Донбас навряд чи вплине.

"На Донбасі ця боротьба ніяк не позначиться, оскільки там своя спонтанна і досить складна ситуація, в яку залучають армію, різні спецслужби, зокрема приватні військові кампанії (ПВК Вагнера). З бюджетами там погано. Проект "русский мир", на який свого часу було виділено величезне фінансування, потихеньку згортається. Різні учасники намагаються відповзти від нього, тому що цілком очевидно, що скоро у той чи інший спосіб проект буде закритий", - зазначив опозиціонер.

Також за його словами, очікувати якихось активних дій від Путіна на Донбасі не варто.

"Наскільки я розумію, Путін зацікавлений, щоб ця точка нестабільності продовжувала існувати, але якихось радикальних рішень, нових інвестицій, кадрових і фінансових вливань там не буде. А все, що було зроблено, вважається достатнім. Тому суперництво силовиків навряд чи відіб'ється на Донбасі, де досить ясний розклад сил. Усе таки у Путіна на Донбасі не офіційний контроль, а дії через механізми спецслужб, коли неугодних просто вбивають. На Донбасі інша технологія та інші інтереси, тому цими проектами не можна домогтися великої слави. Ймовірніше, там з'являються якісь слабкості і провали спецслужб і військових", - резюмував Боровий.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Силовики Путіна почали боротьбу: в Кремлі небезпечна ситуація.