RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Новітній підхід: генерал пояснив, навіщо Україна дражнить Росію навчаннями бойової авіації над Азовом

Проводячи тренування бойових літаків над акваторією Азовського моря Україна демонструє новий підхід до оборони країни і готовність відбивати можливі загрози.

Про це "Апострофу" розповів екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж.

За його словами, ці навчання - підготовчий етап, який формує як момент злагодженості при відбитті загроз, так і готовність до спільних операцій.

"І у випадку реальної агресії або наступу ми зможемо задіяти всі свої сили – військово-повітряні, військово-морські – щоб у реальній бойовій ситуації відстояти наші кордони або об’єднати наші зусилля, щоб протистояти реальній наступальній операції", - зазначив Маломуж.

Однак, генерал також вважає, що вчення бойової авіації - не формат нагнітання конфлікту.

"Цей формат демонструє дві позиції. В першу чергу – це злагодженість бойових позицій і відпрацювання бойових завдань майбутніх сценаріїв. І друга ситуація полягає в наступному – дійсно показати, що є новітній підхід до оборони і готовність захищати країну. І дане тренування не можна розглядати як нагнітання ситуації на війну. Подібні формати проводять і інші країни: Німеччина, країни Балтії, та ж Росія, яка проводить подібні операції в акваторіях Чорного і Азовського морів. Тобто я розцінюю це як попередження можливих загроз – поки не бойовими засобами, але ми показуємо готовність", - підкреслив екс-глава СЗР.

Детальніше про навчання в Азовському морі читайте в матеріалі "Апострофа": Україна зробила важливе попередження Росії: що це значить.