RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Їй закони не писані: стало відомо про хитрий план Росії щодо виборів в Україні

Не дивлячись на заборону, прийняту напередодні Верховною Радою, Росія збирається відправити двох спостерігачів на вибори в Україні.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

За інформацією газети, 11 лютого двоє громадянок Росії прибудуть в Україну для моніторингу виборів по мандату Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Йдеться про Христину Богданової з Російського фонду вільних виборів і Єлизаветі Борисової з Російського громадського інституту виборчого права.

Видання зазначає, що ці кандидатури були вибрані не випадково, оскільки вони не підпадають під обмеження в'їзду для чоловіків 16-60 років, введене в Україні з воєнним станом, а також є представницями неурядових організацій.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроект про заборону участі громадянам Росії спостерігачами на виборах в Україні. Закон №9524 підтримали 232 депутата.

Тому офіційними спостерігачами на виборах не можуть бути громадяни країни, яку Рада визнала державою-агресором або державою-окупантом. А також громадяни, участь в процесі спостереження яких ініціювала Росія.

Як повідомляв "Апостроф", відомий карикатурист Сергій Йолкін намалював їдку карикатуру про втручання Кремля у вибори президента України.