RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На виборах в Україні будуть працювати росіяни: подробиці скандалу

Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ всупереч умовам, викладеним в запрошенні українською стороною, запропонувало включити двох громадян РФ до складу Місії зі спостереження за виборами президента України 31 березня 2019 року.

Про це з посиланням на джерело в дипломатичних колах повідомляє "Укрінформ".

"Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ включило в список довгострокових спостерігачів Місії зі спостереження за виборами двох громадян РФ, незважаючи на те, що МЗС України повідомляв в запрошенні про участь в спостереженні, що не братиме заявки про реєстрацію спостерігачів від країни-агресора і окупанта", - сказав співрозмовник.

Він додав, що ніде в обов'язках ОБСЄ не вказано, що для участі в місії БДІПЛ зі спостереження за виборами повинні бути обов'язково запрошені представники від усіх держав-учасниць Організації.

"У параграфі 8 Копенгагенського документа ОБСЄ передбачено, що запрошення спостерігачів від країн-учасниць Організації відбувається в тій мірі, в якій це допускається законодавством. Оскільки законодавством України Росія визнана як держава-агресор і окупант, то цілком логічною і правовою є позиція України щодо відмови в реєстрації громадян РФ спостерігачами на виборах в Україні", - зазначив співрозмовник.

Зараз до складу довгострокових спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ запропоновано понад 80 осіб. Безпосередньо для спостереження в день виборів в Україні також прибуде ще близько 750 короткострокових спостерігачів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в МВС України створили робочу групу з радників глави Міністерства, які збирають інформацію за фактами порушення з різних штабів кандидатів для протидії впливу Росії на виборах в Україні.