RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В ОБСЄ не відмовилися від ідеї покликати росіян на вибори в Україні

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) направить запит всім державам-членам, включно з Росією, надати короткострокових спостерігачів для місії спостереження за виборами в Україні в 2019 році.

Про це повідомив повідомив спікер БДІПЛ Томас Раймер, передає "Інтерфакс-Україна".

"БДІПЛ дотримується тієї ж усталеної практики та методології для президентських виборів в Україні, що і для всіх інших місій зі спостереження за виборами. У зв'язку з цим ми направимо запрошення всім 56 державам-учасницям ОБСЄ за тим, щоб надали короткострокових спостерігачів для місії", - сказав він.

Як відомо, 7 лютого Верховна Рада прийняла закон, яким заборонила громадянам Російської Федерації і особам, запропонованих російською стороною, бути офіційними спостерігачами на президентських, парламентських і місцевих виборах в Україні.

Згідно з документом, офіційним спостерігачем від іноземних держав і міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, яка визнана Верховної Радом державою-агресором або державою-окупантом. Крім того, спостерігачем не зможе бути особа, запропонована державою-агресором або державою-окупантом.

Детально про те, чому в Україні вирішили не пустити росіян на вибори читайте в матеріалі "Апострофа": Україна може втратити більше: в чому небезпека скандалу з росіянами перед виборами.