RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Посол США вимагає звільнити українського чиновника, який оскандалився

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що українське керівництво має звільнити голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого.

На такий крок влада країни повинні піти через те, що він "був спійманий за надання консультацій підозрюваним про те, як уникнути відповідальності", повідомляє прес-служба посольства.

"Для цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий за надання консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності за звинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці справи", - сказала посол.

У березні 2018 року глави НАБУ і ГПУ Артем Ситник і Юрій Луценко передали Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів скаргу на керівника САП, який, на їхню думку, здійснив дисциплінарні порушення. Скарга надійшла після того, як були оприлюднені аудіозаписи, на яких Холодницький підбурював свідка до дачі неправдивих показань, а також попереджав підозрюваних про майбутні обшуки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів ухвалила рішення не позбавляти Холодницкого статусу прокурора.