RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Путіна відкрито пригрозили Києву війною: заява

Росія погрожує Україні "виникненням військового конфлікту" в разі "порушення процедур" проходження українських кораблів через Керченську протоку.

Про це йдеться в заяві Ради Федерацій РФ, опублікованій в середу, 10 квітня.

Відзначається, що також росіяни можуть запустити військову ескалацію в разі, якщо кораблі НАТО спробують перетнути Керченську протоку з порушенням законодавства РФ.

"Проходження українських кораблів через Керченську протоку - це не питання співвідношення сил або присутності НАТО в Чорноморському регіоні, а виключно проблема дотримання українською стороною встановлених процедур, які їй добре відомі і успішно використовувалися нею до листопада 2018 року", - заявили в Раді Федерацій.

Там зазначили, що "спроби України діяти в обхід цих процедур несуть в собі ризики виникнення військового конфлікту між Україною і Російською Федерацією, в який може бути залучена і НАТО".

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти опублікували дані про те, що Росія продовжує затримувати судна, що йдуть в українські порти Азовського моря або з них. Середній час затримки проходу через Керченську протоку в 3-6 разів більше, ніж до початку блокади.