RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Блокада окупантами Азовського моря: з'явилися свіжі дані і інфографіка

Росія продовжує затримувати судна, які прямують в українські порти Азовського моря або з них, середній час затримки проходу через Керченську протоку в 3-6 разів більший, ніж до початку блокади.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Він опублікував статистичні дані затримок суден в березні 2019 року і за весь період блокади.

"Безпосередньо в морі затримань і зупинок судів немає з жовтня; на вході до Азовського моря - в середньому 25,3 години, що є мінімальною за весь період блокади, але все ще є більшим, ніж в липні, на початку блокади Керченської протоки; на виході з Азовського моря - зростання після зменшення в грудні-січні продовжується, в середньому затримка склала 33,7 годин, в лютому була 30,6 годин, в січні - 23,9", - йдеться в повідомленні.

Експерт звернув увагу, що ні про яке "припинення блокади" мова не йде.

"Тривалість штучного утримання суден залишається в 3-6 разів більшою, ніж до початку блокади Керченської протоки. За нашими відчуттями, найближчого місяця суттєвих змін не станеться, бо ще остаточно не вирішено долю "Північного потоку 2" та виборів. Крім того, на столі західної дипломатії - нові санкції, в Чорному морі - ескадра НАТО, а Конгрес США сформулював нову інтригу щодо допомоги Україні забезпечити свободу мореплавства в Керченській протоці. Доки Крим залишається окупованим, ключ від Керченської протоки та Азовського моря буде в руках держави-окупанта, і вона буде їм маніпулювати за своєю логікою", - додав Клименко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Росія стягнула свої війська на кордон з Україною в районі Азовського моря.