RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Готовятся к открытой войне: в сети отреагировали на жесткое решение Кремля по Украине

Російський уряд заборонив поставки нафти в Україну, заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на засіданні російського уряду.

Таке рішення він пояснив "недружній кроком" українського уряду. Так в Росії розцінюють розширення українською владою переліку російських товарів, заборонених для ввезення в Україну.

"У цих умовах ми змушені свої інтереси захищати і прийняти відповідні заходи: я підписав постанову уряду на цю тему", - сказав Медведєв.

Російський уряд ухвалив документ, яким "визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити на Україну тільки на підставі окремих дозволів".

"У цю категорію включена продукція ПЕК, в тому числі вугілля і ті ж самі нафту і нафтопродукти", - сказав Медведєв.

У перелік потрапили: нафта або нафтопродукти сирі, отримані з бітумінозних порід, вазелін нафтовий; парафін, віск нафтовий мікрокристалічний, кокс нафтовий, бітум нафтовий, суміші бітумні на основі природного асфальту або природного бітуму, нафтового бітуму, мінеральних смол або пеку мінеральних смол (наприклад, бітумні мастики, асфальтові суміші для дорожнього покриття).

За спецдозволів, що видаються міністерством економічного розвитку РФ, можуть вивозитися: прямогонний бензин, бензини товарні, дизельне паливо, пропан, бутан, інші зріджені гази.

"Готується до відкритої війни", - прокоментував таке рішення російського уряду український блогер Михайло Голуб.

"Ось і подивимося як ми за 5 років відмовилися від Російської нафти", - додає Дмитро Сергієнко.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку в грудні 2016 року.