RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Євросоюз звернувся до Зеленського з важливою заявою

Європейський союз обіцяє міцну підтримку Україні на її шляху в проведенні реформ і боротьбі за територіальну цілісність після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського.

Про це йдеться в заяві глави Європейської комісії Жана-Клода Юнкера і президента Європейської ради Дональда Туска, викладеному в Twitter.

Так, глава Єврокомісії опублікував у себе спільне з Туском звернення, в якому високопоставлені європейські політики привітали Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах і відзначили прихильність українського народу до демократичних цінностей та верховенства права.

"Як президент України, ви можете розраховувати на міцну підтримку України на шляху реформ з боку Європейського союзу, включаючи зміцнення верховенства права, боротьбу з корупцією, підтримку макроекономічної стабільності і проведення істотних реформ в енергетичному секторі", - йдеться в заяві.

Туск і Юнкер відзначили, що подальша реалізація Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, що включає і проекти щодо зони вільної торгівлі, стануть ключовим інструментом для проведення реформ в Україні.

Європейські політики додали, що Євросоюз бажає новообраному президенту України "успішного терміну" і чекають з ним зустрічі, сподіваючись, на "взаємне узгодження дати якомога швидше".

Як повідомляв "Апостроф", на момент 12 ранку 22 квітня крім президента США Дональда Трампа, Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні привітав президент Франції Еммануель Макрон і президент Польщі Анджей Дуда.