RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зеленський зробив влучне зауваження про "братні" відносини України і Росії

Новообраний президент України Володимир Зеленський дав оцінку відносинам України і Росії на даному етапі, а також прокоментував сюжет проти нього, створений російськими ЗМІ.

Про це він написав у себе в Facebook.

На його думку, ніяких спільних інтересів між країнами в умовах зовнішньої агресії і окупації частини українських територій бути не може.

"Довго думав про "багато спільного" між Україною і Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, зі "спільного" у нас залишилося тільки одне - це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "спільного". І контроль за кожним міліметром з української сторони Росія повинна повернути", - зазначив він.

Також Зеленський прокоментував останні кроки російської влади, які не сприяють врегулюванню конфлікту, маючи швидше ознаки політичного тиску на Україну.

"Заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів жителям окупованих територій, утримання українців в полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами. І "братніми" такі відносини точно називати не можна", - додав він.

Щодо політичного шоу про біографію Зеленського на російському пропагандистському каналі, новообраний президент зазначив, що радий такого роду спілкуванню з російськими політиками.

"Ефір цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд - у мене немає амбіцій зробити політичну кар'єру в Росії. Радує, що російські політики освоїли новий для себе жанр - спілкування зі мною в публічному просторі. Адже Інтернет, як відомо, все пам'ятає, і цю дискусію зафіксують мільйони людей у всьому світі", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські пропагандисти опублікували матеріал, згідно з яким Володимира Зеленського та його команду в ході кампанії нібито фінансував Фонд американського мільярдера Сороса, як висловилися в матеріалі, "майстра кольорових революцій".