RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Росія не кине: пропагандисти Путіна заявили про нову війну на Донбасі

Російська Федерація може відновити гарячу фазу протистояння на Донбасі, прикриваючись аргументами про політичні авантюри президента України Петра Порошенка та "зовнішнє управління країною".

Про це повідомив професор Московського державного університету Андрій Манойло в ефірі російського пропагандистського телеканалу.

Прихильник агресії Кремля в Україні вважає, що своїми останніми кроками Росія продемонструвала лояльність до жителів окупованої частини Донбасу.

"У людей на території Л/ДНР з'явилися захист і гарантії безпеки. Тому що Росія їх не кине. Київ це не зупинить. Тому що поки на чолі Києва влада належить політичним авантюристам, вони готові зважитися на будь-яку авантюру", - сказав він.

Також прокремлівський професор розповів і новий пропагандистський міф про "передачу зовнішнього управління Україною", нібито з рук Державного департаменту США британській розвідці.

"Але це можуть зробити і за нього, і без Порошенко. Уже тоді, коли Зеленський прийде до влади. Тому що не випадково в оточенні Зеленського з'явилося дуже багато людей з британської військової розвідки Мі-6", - зазначив московський професор.

Ефір за участю професора Манойло прокоментував у себе в Telegram-каналі український політтехнолог Олексій Голобуцький. Він припустив, що нові міфи РосЗМІ і кроки Кремля по Україні пов'язані саме з підготовкою до ескалації.

"Тобто, передвиборний меседж про миттєве досягнення миру зі зміною президента розсипається на очах. А ось тези з Москви про "захист і гарантії безпеки" для "гордих донбаситів" мали б змусити тих насторожитися і щось терміново вирішувати - адже якщо Кремль говорить про "гарантії безпеки", він зазвичай вже затвердив плани масових поховань", - зазначив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Віталій Портніков розповів про можливу нову ескалацію на Донбасі, до якої вдасться президент Росії Володимир Путін за певних умов.