RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Метод Путіна: відомий журналіст пояснив, чим небезпечні для України протести в Венесуелі

У разі перемоги в Венесуелі підтримуваних США опозиціонерів під керівництвом Хуана Гуайдо, президент Росії Володимир Путін може піти на нову ескалацію в Україні.

Про це в своєму блозі для "Еспресо" написав журналіст і блогер Віталій Портніков.

"Протистояння в Венесуелі - це не просто конфлікт влади і народу, люмпена і відповідального громадянина. Це ще й конфлікт Росії та Сполучених Штатів. Москва активно підтримує Мадуро і навіть направила до Венесуели свої війська. Вашингтон вимагає відставки диктатора і загрожує військовою операцією", - зазначив він.

На його думку, в разі зміщення Ніколаса Мадуро з поста президента Венесуели за сприяння США, Путін буде шукати політичні та військові важелі тиску на Вашингтон.

"В разі краху режиму Мадуро його союзник Володимир Путін буде відчувати себе приниженим. Для реальної відповіді Америці у Кремля тоді залишаться два варіанти можливих дій".

Одним з таких Портников вважає спробу загострити ситуацію на Близькому Сході, де нині відносне статус-кво - в сирійський конфлікт втрутився Ізраїль, який повністю контролює події. Другим варіантом "протидії США" для президента РФ бачиться нова спроба ескалації в Україні.

"Перший - Близький Схід. Не просто знову піти на загострення ситуації навколо Сирії, але за допомогою Ірану і його союзників поставити під сумнів безпеку Ізраїлю. Але для Путіна це занадто ризикований варіант, тому що ситуація з безпекою Ізраїлю знаходиться в зоні особистої зацікавленості президента Трампа ... А ось ескалація в Україні - цілком. Це вже звичний для Путіна спосіб реагування на виклики: ви б'єте по моїм союзникам - я наношу удар по вашим. Крах режиму Мадуро, та ще й з американською допомогою, цілком може підштовхнути Путіна до нових авантюр на території нашої країни", - уточнив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", 30 квітня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо повідомив про початок "фінальної фази" повалення чинного президента країни Ніколаса Мадуро.