RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Візит Зеленського до Брюсселю: фото, відео і головні тези

Під час свого візиту до Брюсселю 4 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що стратегічний курс країни на набуття повноцінного членства в ЄС і НАТО залишається незмінним.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

"Це закріплено в Конституції України і залишається нашим незмінним зовнішньополітичним пріоритетом", - підкреслив Зеленський.

Він додав, що Україна готова виконувати Мінські домовленості.

"Але ми маємо бути в першу чергу здатні захистити себе, стати сильніше економічно, політично і у військовому плані", - підкреслив він.

Володимир Зеленський подякував за політичну й практичну підтримку, яку Україна отримує від Північноатлантичного альянсу та союзників.

"Дуже хочу надати новий імпульс нашим відносинам з Альянсом. Збройна агресія Росії залишається основним викликом для євроатлантичної безпеки. Серед наших спільних завдань – стабільність і безпека в Чорному морі, що потребує додаткових зусиль Альянсу", – наголосив глава держави.

Крім того, в Брюсселі Зеленський також зустрівся з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером. Президент подякував ЄС за підтримку та допомогу в стримуванні російської агресії.

"Наша мета залишається незмінною - звільнення Донбасу виключно політико-дипломатичними засобами", - заявив Зеленський, наголосивши на важливості продовження і посилення санкційної політики ЄС щодо РФ.

Також 4 червня Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

"Я налаштований на сприйняття процесу примирення і недопущення домінування тематики складних моментів історії українсько-польських взаємин на порядку денному стратегічного партнерства України і Польщі", - заявив глава України.

Дуда в свою чергу запросив Зеленського відвідати Варшаву з візитом в день річниці початку Другої Світової війни.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Валдіс Домбровскіс назвав ідею українського бізнесмена Ігоря Коломойського про дефолт України чутками.