RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Без рожевих окулярів: в Україні запропонували несподіваний спосіб боротьби проти Росії

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука запропонував "змінити міжнародний вектор" України.

Про це він написав на власній сторінці в Fafebook.

"Стокгольмський синдром" в дії? Молдова та Азербайджан в ПАРЄ проголосували ЗА повернення Росії в Асамблею. Нідерланди - ЗА!.. Складається враження, що ми є свідками не тільки руйнації т.з. "європейських цінностей", моралі та безпеки", - прокоментував він повернення Росії до ПАРЄ.

За словами Туки "відбувається стрімка корозія всієї системи співіснування, яка була створена після Другої світової війни".

"Думаю, настав час змінити міжнародний вектор нашої держави: з інтеграції до наднаціональних утворень (ООН, ЄС, НАТО...) на розвиток і розбудову двосторонніх відносин: Україна - США, Україна - Британія, Україна - Польща і т.д", - переконаний експерт.

Тука зазначив, що це не означає припинення співпраці з міжнародними організаціями, водночас він закликав Україну зняти нарешті "рожеві окуляри".

"Варто зняти рожеві окуляри: Сполучені Штати, як окрема держава, надали нам реальної оборонної допомоги більше, ніж "занепокоєна" ООН, а маленька Литва продемонструвала підтримку більше, ніж "глибоко занепокоєний" ЄС", - зазначив він.

"Чому б, наприклад, не, скориставшись кризою у стосунках США і Туреччини, не запропонувати Штатам себе в якості союзника в басейні Чорного моря? Польща, наприклад, дуже вдало використовує кризу у стосунках між Сполученими Штатами та Францією з Німеччиною, перетворюючись на надійного союзника Штатів у ЄС. Чому б нам не зробити те саме?", - додав Тука.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на вівторок, 25 червня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла скандальну резолюцію, що передбачає зміну характеру санкційного механізму і повернення до роботи в ПАРЄ Російської Федерації без обмежень права голосу.