RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Прямі переговори з Путіним: Зеленському дали важливу пораду

Президенту України Володимиру Зеленському, перш ніж вести переговори з Кремлем, потрібно "домовитися всередині країни".

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив голова правління "Громадського радіо" Андрій Куликов.

"Є така теза: деякі країни не ведуть або переважно не ведуть переговори з терористами. І тому, до речі, звучать звинувачення на адресу деяких західних країн через загибель захоплених заручників. Мені здається, крім усього іншого, дуже важливо вести переговори всередині України, при цьому не кажучи "це люди, які представляють ворожу сторону, ми ніколи з ними не будемо домовлятися". Можливо, ми ніколи не будемо з ними співпрацювати, тому що домовитися буває дуже важко, але принаймні спробувати домовитися потрібно. Якщо ми зможемо досягти домовленості в своєму українському колі, тоді нам легше буде визначати, з ким і як вести переговори про мир. Але я не думаю, що це може бути світ на основі визнання поразки", - вважає журналіст.

Він висловив думку, що Путін, "з одного боку, дійсно придивляється до Зеленського, з іншого боку, він вичікує моменту, коли можна було б з найбільшою для себе ефективністю використовувати зв'язок із ним".

"Я не маю на увазі зв'язок як співпрацю, а саме телефонний зв'язок. Усі чекали-чекали, і ось, нарешті, великий і могутній Володимир Путін опустився до того, що подзвонив або прийняв дзвінок від українського президента. Це якась пауза. Здається, журналіст Павло Казарін писав, що Зеленський майстерно тримав паузу. Путін не менший майстер в цьому, ніж наш новий президент", - підкреслив Куликов.

Детальніше про початок президентства Володимира Зеленського і обіцянку мирних переговорів, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готова до масштабного наступу на Донбасі - Андрій Куликов.