RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Делегація ПАРЄ терміново виїхала з України після заяви Парубія

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами припинила свою роботу в Україні і покинула країну.

Про це повідомляється в заяві на офіційному сайті Асамблеї.

У Києві делегація перебувала з 2 по 3 липня. Мета її перебування - оцінка ситуації перед виборами до Верховної Ради.

У заяві вказується, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив у своєму листі президенту ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є, що український парламент відкликає своє запрошення для європейських дипломатів щодо спостереження за виборами на території країни.

"В результаті цього рішення передвиборна делегація вирішила припинити свою діяльність достроково", - повідомили в ПАРЄ.

До прийняття рішення про від'їзд європейські дипломати зустрілися з українськими політиками, представниками громадянського суспільства і ЗМІ, а також провели консультації з представниками місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі (БДІПЛ/ОБСЄ).

Президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є висловила жаль з приводу відкликання запрошення і зазначила, що Україна, як член Ради Європи, знаходиться "під процедурою моніторингу Асамблеї".

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник України в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що делегація ПАРЄ не буде присутня під час дострокових парламентських виборів в Україні, оскільки глава ВРУ Андрій Парубій відкликав відповідне запрошення. Дипломат висловився на підтримку спікера парламенту.