RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Все вирішили без України: ЗМІ дізналися про угоду між Росією і Заходом

Захід і Російська Федерація ще до вступу на посаду президента України Володимира Зеленського погодили деякий непублічний план, який передбачав, зокрема, повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це йдеться в статті "Європейської правди".

Так, Москва, яка повинна була звільнити українських моряків за рішенням трибуналу ООН з морського права, змогла виторгувати за виконання даної вимоги поступки від Заходу. При цьому звільнення полонених мало стати частиною ширшої домовленості.

План передбачав, що Захід повертає Росії повноваження в ПАРЄ без будь-яких обмежень. У відповідь на це Москва знаходить схему звільнення моряків і допускає в анексований Крим моніторингову місію Ради Європи. Крім того, Росія зобов'язувалася відновити платежі в бюджет РЄ і повернути борг, розмір якого становить зараз близько 70 млн євро.

Відзначається, що інформація про дані домовленості надходила українським дипломатам ще в кінці президентства Петра Порошенка, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон ознайомили з пакетом і Зеленського, але його згоди на угоду вони не отримали.

"Нам продають те, про що вони вже домовилися з Росією", - зазначив тоді один зі співрозмовників, поінформований про хід переговорів.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер стверджує, що рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації.

Читайте також матеріал "Апострофа": ПАРЄ повертає Росію: хто винен і що робити Україні.