RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Між Україною та Угорщиною зріє новий скандал: посла викликали на килим

Між Україною та Угорщиною розгорається новий дипломатичний скандал в зв'язку з висловлюваннями угорського глави МЗС Петера Сийярто в Торонто, що стосуються "Закону про освіту".

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Під час бесіди тимчасовий в.о. міністра звернув увагу на те, що, незважаючи на всі зусилля української сторони, спрямовані на вирішення питань, які кидають тінь на дружній характер відносин між нашими державами, угорська сторона продовжує публічну риторику, яка викликає подив. Єгор Божок підкреслив, що у української сторони викликали здивування останні висловлювання міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сийярто в рамках міжнародної конференції з питань реформ в Україні в Торонто, які не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії та попереднім домовленостям", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зі свого боку Україна під час візиту в травні в Будапешт ініціювала розробку "алгоритму врегулювання неконструктивних питань в українсько-угорських відносинах". При цьому, до сих пір відповідь на свої пропозиції українські дипломати так і не отримали.

У зв'язку із заявами Сийярто, в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що викликали на бесіду в офіс відомства посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Угорщина обіцяла на всіх рівнях піднімати питання про дотримання прав національних меншин в Україні.