RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Захід і Україна зламають "блокаду" Росії на Донбасі: у Зеленського дали подробиці

В Україні за допомогою дорогого устаткування від західних союзників планують почати теле і радіо мовлення на окуповані території через російські "глушилки".

Про це "Апострофу" розповів кандидат в депутати від партії "Слуга народу" Микита Потураєв.

За його словами, перше, що повинна зробити влада щодо інформаційної політики на Донбасі і в Криму - налагодити мовлення як мінімум одного теле- і радіо- каналу на окупованих територіях.

"Зараз цю проблему важко вирішити, тому що там стоять російські "глушилки" телесигналу, які не допускають мовлення українських каналів. Західні союзники (хто саме, я назвати не можу) обіцяли нам допомогти з технологічними рішеннями, які зможуть боротися з цим глушінням. Це дуже дороге обладнання, тому дозволити собі купити все за рахунок держбюджету не вийде. Воно дозволить нам долати російський захист і давати доступ українцям на окупованих територіях до нашого телебачення. Тому що зараз ми можемо тільки глушити російський сигнал, але цього недостатньо. Звичайно, з того боку придумають щось інше. Але, тим не менше, ми повинні це зробити", - підкреслив Потураєв.

Також представник президентської партії зазначив, що мова йде про створення нової платформи, яка буде сфокусована на Донбасі і повинна бути інтерактивною і зручною у використанні: "Контент буде ділитися на три кластери: інформаційний, розважальний та просвітницький".

На цій платформі, каже Потураєв, будуть і онлайн-ефіри, і новинна стрічка, і стрім. При цьому псевдо-патріотичного пафосу уникатимуть: "наше завдання - змусити хоча б задуматися людей, які щиро підтримують ідею ЛНР/ДНР. Вони не всі безнадійні, з ними можна працювати".

Детальніше про плани президентської партії по Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Проти російської пропаганди ми будемо використовувати на Донбасі "потужну" зброю - кандидат від "Слуги народу".