RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зеленський провів переговори з Меркель: про що говорили

У вівторок, 16 липня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель: мова йшла про ситуацію на Донбасі і звільнення українських заручників.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Співрозмовники обговорили шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Було позитивно відзначено результати нещодавньої зустрічі дипломатичних радників у Нормандському форматі в Парижі, що має надати поштовх діяльності Тристоронньої контактної групи. Президент України та Федеральний канцлер Німеччини наголосили на необхідності досягнення найближчим часом прогресу у звільненні українських заручників і політичних в’язнів, а також завершенні процесу розведення сил та засобів у Станиці Луганській, зокрема шляхом демонтажу фортифікаційних споруд і здійснення розмінування", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що Зеленський і Меркель обговорили питання подальшого забезпечення транзиту газу по території України.

"Окрему увагу було приділено обговоренню перспективи реалізації двосторонніх інвестиційних проектів", - додали в прес-службі.

Також про можливе звільнення українських полонених читайте в матеріалі "Апострофа": Українські військовополонені моряки можуть повернутися додому: останні новини і всі подробиці.