RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Зеленський заговорив в Туреччині про повернення Криму

Президент України Володимир Зеленський в ході візиту до Туреччини висловив упевненість, що окупований Крим повернеться під контроль України.

Про це він заявив на зустрічі з представниками української та кримськотатарської громад, передає сайт глави держави.

"Я точно знаю, що настане день, коли Крим повернеться до України, і роз’єднані кримськотатарські родини зберуться за одним столом. І пісня "Ей гузель Кирим" лунатиме тільки як давній спогад про всі тяжкі випробування... І надалі в його історії будуть лише щасливі світанки", - заявив Зеленський.

Також президент України звинуватив Росію в репресіях, які співставні зі злочином радянського режиму - депортацією кримських татар. Він згадав і зневагу російських окупантів до ідентичності кримськотатарського народу.

"Багато кримських татар були змушені знову залишити рідний дім. А ті, хто залишився, страждають від арештів, обшуків та постійних утисків", - зазначив президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що з початку 2019 року в окупованому Криму було порушено 20 нових кримінальних справ за ухилення місцевих жителів від військової служби в Збройних силах країни-окупанта.