RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Скільки кримчан покарали за відмову служити в армії Путіна: названо цифри

З початку 2019 року в окупованому Криму було порушено 20 нових кримінальних справ за ухилення від військової служби в Збройних силах РФ.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"У 2019 було порушено 20 нових кримінальних справ по ст. 328 КК РФ за ухилення від військової служби в Збройних силах РФ. У 17 з них винесено вирок, ще 3 - на розгляді", - повідомляє КПГ.

Відзначається, що тільки в липні винесено 5 вироків за цією статтею. Всього таких справ стосовно кримчан, за даними КПГ, відкрито мінімум 69.

Підкреслюється, що після окупації в армію РФ призвали близько 18 900 жителів Криму, включаючи Севастополь.

"Кримська правозахисна група нагадує, що призов кримчан в армію РФ грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права. Проведення призову жителів окупованих територій до лав армії держави-окупанта, а також безперервна на території Криму пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції", - зазначають правозахисники.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 2 серпня в селі Тімірязєве (Джанкойський район) окупованого Криму був застрелений Ельмар Куртсеітов - племінник делегата Курултаю кримськотатарського народу Рустема Еннанова.