RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія втручається всюди: озвучено цікавий прогноз щодо відносин України і США

На сьогоднішній день США залишаються абсолютно непохитним партнером України, незважаючи на всі зустрічі і розмови американського президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив директор дипломатичної академії ім. Г. Удовенка при МЗС України, Надзвичайний і Повноважний Посол України Сергій Корсунський.

"З одного боку, у нас є хороша підтримка в Конгресі - осіб двадцять, максимум, сенаторів і конгресменів, це називається "український кокус" у Конгресі. Але з іншого боку, коли це виходить на більш серйозний рівень, включаються інші сили, і все зовсім не так просто, як це у нас підноситься - інші країни теж фінансують лобістів і теж просувають свої інтереси", - зазначив він.

За словами дипломата, Трамп не може ігнорувати той факт, що Росія визначена в стратегічних документах його адміністрації як ревізіоністська країна, яка порушує світовий порядок.

"Росія втручається всюди, де є інтереси США - Венесуела, Сирія, Філіппіни, Куба, Лівія, Нікарагуа. Як би Трамп не прагнув обіграти Путіна, а він хоче цього, безумовно, він не може не враховувати цей факт. Тому нам потрібно сформулювати перелік пунктів, чим ми можемо бути корисні Сполученим Штатам. Чим вони нам корисні, зрозуміло. Це дуже серйозне завдання, яке потребує вирішення на найвищому політичному рівні", - підкреслив Корсунський.

Він уточнив, що досвід, який отримує Україна у війні з Росією, безцінний для американської армії. Вони не стикалися безпосередньо ні з радянською, ні з російською армією. Крім того, під Очаковом за допомогою США будується нова військово-морська база для українського флоту. І там проводяться днопоглиблювальні роботи для того, щоб могли заходити американські кораблі.

"Я вважаю, що ми взагалі повинні поставити питання про будівництво військової бази США в Україні, як це зробила Польща. Це вирішило б проблему нашої безпеки нітрохи не гірше, ніж членство в НАТО", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У України вже є головна зброя проти Росії, потрібно тільки нею скористатися - Сергій Корсунський.