RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Коли Путін звільнить українських моряків: в Росії розкрили несподівані подробиці

В Україну найближчим часом можуть повернутися політв'язні-моряки, захоплені ФСБ РФ восени 2018 року в Керченській протоці.

Про це пише видання "Комерсант".

За інформацією видання, Україна і Росія "вийшли на фінальну стадію узгодження обміну" ув'язненими і в даний момент уточнюються списки. Джерело з оточення президента України Володимира Зеленського повідомило російському виданню, що домовленість про обмін була досягнута в ході телефонної розмови 11 липня.

"На уточнююче запитання, чи йдеться про всіх затриманих в ході керченського інциденту, він відповів ствердно. При цьому він допустив, що крім моряків Україні можуть бути передані і інші особи", - додали у виданні.

З боку України в той же час може бути випущений колишній головний редактор "РІА Новости-Україна" Кирило Вишинський.

Зазначається, що обмін може бути проведено до кінця серпня.

Як повідомляв "Апостроф", 25 листопада 2018 року співробітники ФСБ Росії обстріляли і захопили в Чорному морі українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку.

Російські силовики незаконно затримали 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону Росії , "судили" в окупованому Криму і перевезли в Москву.