RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Треба підіграти: в Росії розкрили підлий план Путіна по Донбасу

Близький до Кремля експерт, директор Центру політичної кон'юнктури РФ Олексій Чеснаков розповів журналістам про цілі країни-агресора на Донбасі, за його словами, Росія намагається домогтися для окремого українського регіону "справжнього особливого статусу" і бажано, щоб він був закріплений в Конституції України.

Про це він заявив в своєму інтерв'ю для видання "Актуальні коментарі".

Так, Чеснаков вказав, що чинний президент України є більш зручним для Росії, оскільки вже намагається пропонувати компромісні варіанти щодо вимог агресора, проте цього Кремлю недостатньо. За його словами, Росія не припинить підтримку бойовиків живою силою і озброєнням.

"Вони крутяться - пропонують особливий статус тільки на перехідний період, на 3-5 років. Або особливий статус після повного роззброєння ополчення (тобто, ніколи). У Росії завдання протилежне - домогтися для Донбасу особливого статусу. Справжнього, постійного, твердого. Закріплення в українській Конституції і українських законах чітко і беззастережно", - заявив він.

Журналіст Денис Казанський вказав на іншу тезу з інтерв'ю Чеснакова - там, де він говорить про побажання українців щодо Донбасу. Він вказав, що кремлівський експерт прекрасно розуміє і практично вголос вимовляє, що Україні необхідно в першу чергу, щоб Росія пішла з Донбасу.

"Близький до Суркова російський політолог Чеснаков ... заявив, що завдання Росії - не допустити того, що" хочуть насправді українці", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Росії Володимир Путін став вимагати від України реалізувати домовленість про амністію бойовиків і особливий статус Донбасу перед зустріччю в "нормандському форматі" з питання врегулювання на Донбасі.