RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Обмін полоненими між Україною і Росією: в мережі розкрили нові деталі та назвали ймовірну дату

Україна і Росія планують провести обмін утримуваними особами 24 серпня.

Про це повідомляє видання Daily Storm з посиланням на джерело в українському керівництві.

При цьому в Кремлі уточнили що приготування до обміну вже завершуються, і він нібито "відбудеться ось-ось".

Також журналісти зазначають, що Україна видасть трьох громадян Росії - Максима Одинцова, Олександра Баранова та Євгена Мефьодова.

"Мої підзахисні проходять юридичну процедуру оформлення обміну. Обмін повинен відбутися в самий найближчий час", - заявив адвокат росіян Валентин Рибін.

Адвокат додав, що в списку на обмін є й інші люди, але їх прізвища він відмовився озвучити.

У ФСВП РФ повідомили журналістам, що обмін "повинен відбутися в самий найближчий час", утримуваних українських полонених до цього готують.

Джерело в Кремлі заявило журналістам, що також є умовна домовленість про обмін українців, яких утримують бойовики на Донбасі.

"Мова йде про узгодження списків. Сподіваємося, що це станеться. З боку ЛНР і ДНР готовність до обміну - 90%. Тобто встановлений список, аналогічна робота ведеться з української сторони. Можливо, що обмін до вересня теж буде зроблений", - додав російський чиновник.

До цього в Москву, в СІЗО "Лефортово" були переведені п'ять українських політв'язнів: Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух та Роман Сущенко. Також планується, що будуть передані українські моряки, взяті в полон ФСБ РФ восени 2018 року в Керченській протоці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про обмін утримуваними особами в ході телефонної розмови в липні.