RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

З'явилися деталі та умови зустрічі Зеленського і Путіна в ЄС

Німеччина і Франція мають намір організувати зустріч в Нормандському форматі в Парижі, проте для цього і Україні і Росії необхідно виконати "домашнє завдання".

Про це повідомило російське видання ТАСС з посиланням на коментар німецького канцлера Ангели Меркель.

"Хочемо незабаром, після підготовчої зустрічі радників і міністрів закордонних справ, організувати саміт з російським і українським президентами", - заявила політик.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков нагадав умови проведення такої зустрічі.

"Перед цим повинна бути проведена досить велика "домашня робота", - зауважив він.

У той же час російський журналіст, головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов у себе в Telegram уточнив, що зустріч відбудеться після того, як в Україні буде сформовано новий уряд.

"Рахунок на тижні - зустріч міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України (після формування українського уряду), які повинні підготувати чотиристоронню зустріч лідерів цих країн. Париж, вересень (швидше за все)", - написав російський журналіст.

Оновлено. Згодом стало офіційно відомо, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель готові в найближчі тижні організувати саміт з президентами України і Російської Федерації.

Так, Макрон повідомив, що саміт може відбутися уже на початку вересня в Парижі. Він також заявив, що учасники G7 на саміті у французькому Біарріце присвятили окрему увагу питанню ситуації в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник Держдепу США заявив, що Штати готові підключитися до Нормандського формату щодо врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Після цього президент Франції Еммануель Макрон повідомив про намір провести саміт в Нормандському форматі у вересні.