RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Як українській армії досягти рівня НАТО: у ЗСУ дали чітку відповідь

Для того, щоб українській армії досягти рівня НАТО, перш за все треба перебудувати систему керівництва Збройними силами, а також адаптувати програмне забезпечення війська.

Про це повідомив начальник цивільно-військового співробітництва Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України Віктор Кевлюк, пише прес-служба 93-ї ОМБр у Facebook.

"Планок "ми - як НАТО" існує кілька… Головні індикатори такі: однакові штабні процедури; однакові калібри зброї; однакові/сумісні засоби зв’язку, сумісність програмного забезпечення систем підтримки прийняття рішень; лінгвістична сумісність від сержанта до генерала… Коли ставимо тут чотири "виконано", можна говорити "ми воюємо як прийнято в НАТО", - зазначив він.

Він відзначив, що наразі у ЗСУ навіть є деякі переваги над арміями країн НАТО. Це – підготовка військових та ініціатива низової ланки у прийнятті стратегічних і тактичних рішень.

"Чи є у нашого війська переваги у порівнянні з військами НАТО? Ініціатива тактичної ланки. І офіцери, і сержанти, і солдати готові до рішучих дій, до розумного ризику. Також це високий рівень індивідуальної підготовки наших бійців", - додав Кевлюк.

Також чиновник штабу ЗСУ закликав українських військовослужбовців працювати над дисципліною та вивченням англійської мови, щоб відповідати вимогам у найсильніших арміях світу.

Раніше генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю "Апострофу" пояснив суть та ризики реформи щодо розділення посад головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу, яку планують провести у Генштабі.