RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо, коли Зеленський зустрінеться з Путіним і на який "компроміс" вони пішли

Російські журналісти з'ясували, що в середу, 18 вересня в Мінську контактна група з питання врегулювання на Донбасі обговорить нову редакцію "формули Штайнмайера" і умови розведення сил, а в жовтні останні деталі обговорюватимуться між президентами Росії Володимиром Путіним і України Володимиром Зеленським в рамках Нормандського формату.

Про це пише "КомерсантЪ".

У виданні зазначають, що сторонам в Мінську належить підготувати умови для саміту Нормандської четвірки в Парижі, на якому наполягав Володимир Зеленський.

Також президент Франції Емманюель Макрон став активно працювати над проблемою врегулювання на Донбасі. Він пропонував зібрати Нормандський формат в Парижі у вересні.

Помічник президента Росії Юрій Ушаков підтвердив інформацію журналістів. За його словами, умови для проведення саміту виникнуть лише в разі, якщо в рамках контактної групи будуть вирішені дві задачі: розведення сил в Петровському і Золотому та затвердження загальної редакції "формули Штайнмайера". Вона передбачає вступ в силу закону про особливий статус Донбасу після проведення виборів. Чиновник підкреслив, що для Кремля принципово, щоб врегулювання було досягнуто через закріплення в українській Конституції особливого статусу для окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори на окупованих територіях Донбасу можна буде провести після того, як звідти підуть російські війська.