RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Зеленського раптово заговорили про скасування курсу на НАТО: мережа в гніві

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук заявила, що НАТО не чекає Україну в своїх рядах, а Росія - не дозволить увійти в Альянс.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу "112".

"Нас не чекають в НАТО. Швидше, Грузію візьмуть. І я була дуже здивована, тому що в 2008 році Грузія і Україна мали однакову можливість отримати ПДЧ (план дій щодо членства - ред.). Ми жертви агресії, і сьогодні серйозно стоїть питання про включення Грузії в НАТО, а про Україну взагалі питання не стоїть", - сказала Верещук.

За її словами, в України є бажання стати членом НАТО, однак її не приймають.

"Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають", - говорить нардеп.

Верещук додала, що Україна рухається до переходу на стандарти НАТО, однак політична частина інтеграції поки під питанням. Нардеп вважає, що Росія має вплив на західних партнерів і може заблокувати спроби вступити в Альянс.

"Я далека від думки, що РФ хоча б колись нам "дозволить", якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити в НАТО. Повинна змінитися парадигма. Повинно змінитися, напевно, саме НАТО, щоб дозволити вступити Україні, незважаючи на думку Росії", - заявила вона.

Як приклад, нардеп привела Фінляндію, яка не фіксує зближення з НАТО на законодавчому рівні, щоб уникнути напруженості з РФ.

У мережі з несхваленням поставилися до заяв нардепа.

Нагадаємо, докладніше про євроінтеграцію України читайте в матеріалі "Апострофа": Не потрібно порівнювати членство в ЄС з будівництвом комунізму - Дмитро Кулеба.