RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Зеленський сильно ризикує: експерт назвав підводні камені візиту в США

Президент України Володимир Зеленський може бути залучений в політичну гру чинного президента США Дональда Трампа перед виборами в Штатах і після цього Україна частково втратить підтримку однієї з американських партій в Конгресі.

Про це заявив "Апострофу" експерт з питань зовнішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко.

"Зеленський навряд чи може щось виграти в цій ситуації. Більше, ніж нам сьогодні дають американці, ми не отримаємо. А втратити можемо. Тому краще не втручатися і намагатися дистанціюватися від цього американського конфлікту. Ключове завдання - зберегти двопартійну підтримку в Конгресі. І якщо зайняти чиюсь сторону, то можна її втратити", - зазначив він.

Експерт закликав президента України не згадувати в ході переговорів з кандидатами на пост глави Білого дому корупційні розслідування в Україні, пов'язані з американськими громадянами.

"Зеленський може спілкуватися і з Джо Байденом, але як з кандидатом в президенти. Головне, щоб це не виглядало як спроба межперсональних контактів. Можна говорити про більш загальні речі, а не про сина Байдена, корупцію в Україні і не про передвиборну кампанію", - сказав Капітоненко.

Також, на його думку, чинний президент США Дональд Трамп може заманити главу української держави в пастку, перетягнувши його на свою сторону. Зокрема, мова йде про публікацію для преси скандальної розмови між Трампом і Зеленським про Джо Байдена.

"Трамп сказав, що обговорить із Зеленським можливість оприлюднення їх розмови, де згадувався Байден. Якщо там немає нічого, що може скомпрометувати Зеленського або Україну, то можна публікувати. Скомпрометувати могли б будь-які розбіжності з позицією, що Україна намагається бути правовою державою і не втручатися в діяльність судів і що це - справа правоохоронних органів. Все, що відходить в сторону від цього, може бути використано проти нас", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 23 вересня президент України Володимир Зеленський починає свій візит в США для участі в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.